När det är dax för grillning så tycker jag att det är kul att prova på nya rätter inte bara köra en köttbit över direktglöd. Inget fel på det, men jag gillar att variera. Jag utgår i från att allt går att grilla, det är bara att lära sig hur. Det kanske inte blir bra första gången, då provar man igen. Köttfärs är någonting jag skulle rekomendera alla att prova! Man får oftas ett lyckat resultat, det kräver en del förberedelser, men det är det arbetet värt.
Jag har ju redan visat sköldpaddorna, deras kropp bestod ju av nötfärs. Jag gillar att jobba med köttfärs på grillen, man kan göra så många roliga varianter. förutom sköldpaddorna kan man Tex, göra Bacon cheese burgers doggy style.
Bacon burgarna innan grillning
burgarna på grillen (grillas indirekt) inte över glöden utan bredvid
och med locket på, jag använde även lite hickory rökved för att få rökig smak.
När det gått ungefär 30min och det ser ut som om burgarna börjar bli färdiga,
brukar jag lägga på ost som får smälta någon minut, sedan serveras burgaren i korvbröd,
med valfritt tillbehör jag gillar bbq sås men det är bara att prova sig fram.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar