Äntligen en ledig helg, perfekt för lite BBQ. Så jag plockade fram 2st grillar, min Smokey mountain rökgrill, och min Weber performer 57". PÅ rökgrillen hamnade 2st helgskinkor som vägde ca1,5kg styck jag använde Äppelved för själva rökningen. Det tog 5tim att röka skinkorna som sedan griljerades i ugnen. på den andra grillen blev det 1st picknikbog och en benfri karé. Picnikbogen skar jag så att den blev som en plattköttskiva, sedan fyllde jag den med vitlök o cheddar krutonger och hushållsost. sedan rullade jag i hop den till en köttklump i gen och satte i hop den med tandpetare så att den skulle hållaihop. Karén baconlindade jag och grillade dessa ca 1,5tim på inderekt värme. Hade en underbar dag vid grillarna, skönt väder var det med.
Vattenbehållaren till rökgrillen klädde jag med aluminiumfolie för att det är lättare att göra rent den då |
Skinkorna på min Weber Smokey Moutain innan locket lades på för att sedan grillas i 5 tim på ca 115 °C så det är riktigt Low & Slow |
Picnikbogen med fyllningen |
Picnikbogen ihoprullad i gen och i hopfästad med tandpetare |
Karén baconlindad |
Uppstart av grillen, med skorstenen |
Röken i full gång och den andra grillen under uppstart |
Köttet nästan färdigt nu fattas bara lite glaze |
Köttet färdigt att ätas glazat och klart. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar