söndag 18 januari 2015

Brazilian BBQ

För en tid sedan fick jag en lektion i hur man grillar i Brasilien. Vi hade en fin men lite kall dag utanför Saluhallen Slakteriet. Vi började med att trä kycklinghjärtan på spätt som sedan grillades över direkt medelhög glöd.


En del av hjärtana doppade vi i kryddat ströbröd innan grillning, men de flesta lät vi vara okryddade under grillningen.


Hjärtana grillades tills de fick en fin grillyta vi åt dem direkt med lite chimichurri.

Sedan var det dax för Picanha.


Pecanha innan den skars i lagom stora bitar.


De tillskurna bitarna formades som ett C och träddes upp på grillspett.


Köttet grillades över medelhögvärme en bra bit ovanför glöden. Spettet roterades efter några minuter, detta upprepades i ca 30 - 40 min


Köttet saltades rikligt med grovt salt. Efter en stunds grillande borstades överskotts saltet bort.


När en fin grillyta uppnåtts skars tunna skivor av köttet och åts med chimichurri direkt. Spettet med kött lades sedan tillbaka över glöden för att grillas och roteras, detta upprepades tills köttet var slut😀


Picanha så gott👍👍 ny stor favorit.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar