lördag 3 september 2011

Rökgrillade 7 kg ytterfilé till ABB-Kören



ABB-Kören träffades för att umgås (Kick Off). Efter lite roliga aktiviteter så var det dax att äta middag Jag rökgrillade 7 kg ytterfilé, använde hickoryved för att röka köttet, glazade sedan med en hemmakokt glaze gjord på lönnsirap som bas, ketchup, senap, muscovadosocker, pepparot. Det var första gången som jag grillade för 35 personer, det blev 10 st ytterfilér 5 på vadera galler. själva grillningen tog ca 3 tim. Grillen som jag använde var min WSM (Weber Smokey mountain) till köttet hade en grupp i kören fixat potatissallad och hembakt bröd, det blev en riktig festmåltid och stämningen var god med skratt och sång.


Grillningen i fullgång 7 kg kött

Köttet skuret och upplagt

Maten är serverad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar