måndag 6 juni 2011

Firat Nationaldagen med Kolbullar på grillen

Passade på att fira Nationaldagen med att grilla/steka kolbullar på grillen. kanongott och väldigt mättande. detta är värt att prova.
Recept på Kolbullar hämtat från http://www.svensksmak.se

Recept för 4 portioner


Ingredienser:

500 g fläsk/bacontärningar
3 dl rågmjöl
5 dl vetemjöl
salt efter behag
ca 9 dl vatten
Instruktioner:

Tärna salt fläsk (gärna rökt) i små tärningar. Bryn i en stekpanna, helst av gjutgärn. 
Rör under tiden ihop en smet av övriga ingredienser. Smeten skall vara ganska tjock, tjockare än vanlig pannkakssmet. Häll på smet över en portion av fläsket, inte för tjockt. Fläsk och flott ska räcka till alla kolbullar.

Vänd kolbullen genom att kasta upp den i luften och tjoa till. Var försiktig, det kan stänka hett fett! En riktig kolare skulle skratta åt ett stillsamt vändande med stekspade, men för en nybörjare får det gå an. Skulle inte flottet räcka till så kan man ha lite smör i beredskap. Servera med lingonsylt och ät medan de är varma.

 

Här är en nästan färdig kolbulle i stekpannan på rillen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar